Acupunctuur

Over Migorowitz - Saloninrichting

Wat is acupunctuur?

Bij een acupunctuurbehandeling worden dunne, steriele naaldjes op speciale plaatsen in de huid gebracht. Voor mensen met angst voor naalden zijn er ook speciale naalden die niet in, maar op de huid worden geplaatst, maar in beide gevallen treedt direct na de eerste behandeling al een vermindering van uw klachten op.

Deze geneeswijze bevat de verfijnde leer over ziekte en gezondheid en is diep geworteld in het Taoïsme en Boeddhisme. Bij Migorowitz geven wij drie verschillende vormen van acupunctuur: de traditionele Chinese manier, de Japanse manier van Kiiko Matsumoto en de Toyohari manier.

logo_kab-transparant
migorowitz_nva-logo

De traditionele Chinese manier

De traditionele Chinese geneeswijzen leren dat door het lichaam een vitale levensenergie stroomt: Qi (Chinees) of Ki (Japans). Deze energie is verantwoordelijk voor alles wat er in het lichaam en in de geest gebeurt: van de beheersing van de lichaamstemperatuur en het bedenken van oplossingen, tot bewegen, eten en ademen. Als uw Qi niet goed stroomt of als er onvoldoende Qi is, ontstaat er een onbalans; u voelt zich niet goed en er is waarschijnlijk ook sprake van geestelijke of lichamelijke klachten. 

Pijnbestijding

Distal Needling Acupuncture® van Robert Doane  heeft het mogelijk gemaakt om de grootste particuliere acupunctuur- en Chinese geneeskundepraktijk in de VS te kunnen zijn. Wij hebben deze methode persoonlijk mogen leren van hem via seminars.

De DNA ™ -methode is gebaseerd op 20 jaar klinische ervaring, 400.000 plus patiëntbezoeken en de constante verfijning van technieken die effectieve klinische resultaten aantonen. Dit hoogtepunt van ervaring heeft geleid tot een ongekende acupunctuurmethode die onderscheidt in fundamenteel begrip, klinische terminologie en behandelingstoepassingen.

DNA ™ (Distal Needling Acupuncture®) is de logische samensmelting van oude Chinese geneeskunde en moderne anatomie / fysiologie met precieze behandelstrategieën die uniek zijn voor andere acupunctuurmethoden. Uitgebreid onderzoek naar de ware concepten van de oude Chinese geneeskunde onthult een geïntegreerd biofysisch model. Het vasculaire systeem (Jing-Luo), de interne organen en elementen van het zenuwstelsel zijn verbonden met de externe lichaamssystemen, waaronder het bewegingsapparaat en het fasciale systeem (Jing-Jin). Deze significante verbindingen van het lichaam geven aanleiding tot interne en externe fysieke relaties, zoals viscero-somatisch (intern orgaan tot lichaam), somato-visceraal (lichaam tot inwendig orgaan), viscero-visceraal (intern orgaan-intern orgaan) ) en somato-somatische (lichaam-tot-lichaam) verbindingen belangrijk in gezondheid, ziekteprocessen en klinische praktijk.

In de klinische setting vertonen patiënten symptomen die verband houden met deze intern-externe relaties, en het is de rol van de arts om effectief te onderscheiden, diagnosticeren en behandelen. Het is het uitgebreide begrip van deze biofysische fenomenen zoals beschreven in de oude Chinese geneeskunde die de DNA ™ -benadering en de precieze behandelingstoepassing stuurt.

2) Welke MPD® – Medical Pulse Diagnosis®?

De ontwikkeling van MPD® is het resultaat van twintig jaar klinische ervaring met grote volumes. De unieke ontdekkingen en cardiovasculaire nadruk van deze methode komen voort uit het voortdurend observeren van dezelfde polssignalen en gelijktijdige symptomen bij duizenden patiënten. Modern medisch onderzoek blijft de klinische waarnemingen van MPD® ondersteunen.

Het MPD®-systeem benadrukt de cardiologische invloed in veel voorkomende pathologieën, evenals gecompliceerde ziekteverschijnselen. Gedurende vele jaren heeft MPD® geraffineerde pulspresentaties van de linker Cun-positie gecategoriseerd die de functionaliteit van het hart vertegenwoordigen. Klassieke Chinese geneeskunde onderscheidt het hart als het ‘keizer’-orgaan en benadrukt de belangrijkste fysiologische rol ervan bij het behoud van de lichamelijke gezondheid. De millennia-oude gedetailleerde beschrijvingen van het vaatstelsel en de specifieke stoffen van systemische circulatie instrueren de effectieve klinische praktijk van de Chinese geneeskunde.

De MPD®-pulsposities verschillen van de meeste traditionele pulslezingen en bieden een geavanceerde standaardisatie van pulslocaties voor nauwkeurige diagnose. De uitgebreide polsanalyse informeert Michael en Igor over de meerdere pathologische aandoeningen die de ziekte-expressie van elke patiënt beïnvloeden. Deze uitgebreide diagnose leidt de meest effectieve MPD®-behandelstrategieën.

Meer over Qi

Qi ontstaat uit twee tegengestelde krachten: Yin en Yang. Deze vorm van energie worden vergeleken met elektriciteit die alleen maar kan stromen als er naast een pluspool ook een minpool is. Yin staat voor het koele, dalende, vochtige, langzame, voedende, naar binnen gerichte en het vrouwelijke. Yang staat voor warm, stijgend, droog, snel, bewegend, expressief en het mannelijke.

Yin en Yang moeten met elkaar in evenwicht zijn. Alleen dan kan de Qi op een goede manier stromen maar dit evenwicht is steeds in beweging. Soms is Yang sterker, soms yin.

De stijl van Kiiko Matsumoto

Kiiko Matsumoto is een moderne meester in de acupunctuur die uit gaat van de traditionele Chinese acupunctuur. Belangrijke diagnostische methodes in deze vorm van acupunctuur zijn buikdiagnoses, pols diagnoses, palpatie van acupunctuurpunten op het lichaam én het voelen van reflexzones. Tijdens deze behandeling wordt er eerst gemasseerd voordat er acupunctuur wordt toegepast. Deze stijl van acupunctuur is comfortabel en subtiel.

Igor is opgeleid door Andy Harrop, een British Acupuncture Council geregistreerde behandelaar en de belangrijkste beoefenaar van deze Kiiko Matsumoto stijl van Japanse acupunctuur in het Verenigd Koninkrijk.

De Toyohari manier

De Japanse Toyohari manier is een onderdeel van een nieuwere stroming binnen de acupunctuur: Keiraku Chiryo. Dit betekent meridiaantherapie. Deze acupunctuur techniek is er op toegespitst om de energie die zich in deze meridianen bevindt in balans te brengen. Bij deze techniek worden er geen naalden gebruikt en dat maakt deze techniek perfect geschikt voor jong en oud die liever niet met naalden in aanraking komen.

Igor is voor deze acupunctuurbehandeling getraind door Stephan Birch en Junko Ida.

Meridianen

De energie van de organen stroomt in een heel fijn web van kanaaltjes door het lichaam. Deze kanaaltjes worden meridianen genoemd en ieder orgaan heeft een eigen meridiaan. Klachten kunnen ontstaan als de energie in de meridianen wordt geblokkeerd of verstoord door een kracht van buitenaf. Met de organen zelf hoeft dus niets mis te zijn.

Door de sensitiviteit van de therapeut zal deze Toyohari methode uw energie weer in balans brengen en daarmee ook de rest van uw lichaam. Alle meridianen zijn immers met elkaar verbonden.

Wat kunt u verwachten van een acupunctuurbehandeling?

Uw eerste bezoek aan onze praktijk begint met een uitgebreide intake. Naast een gesprek over alle aspecten van uw gezondheid vindt er een lichamelijk onderzoek plaats. Daarbij wordt onder meer uw pols gevoeld, uw tong bekeken en uw buik zoals dat ook vaak gebeurt bij andere traditionele Chinese geneeswijzen.

Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek stelt de acupuncturist een diagnose. Daarmee kan ook direct worden besproken hoe de behandeling er in grote lijnen uit zal zien. Bovendien vindt de eerste behandeling meestal al bij uw eerste bezoek plaats.

Acupunctuur wordt door de meeste zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed.

Neem contact met ons op

Als u meer wilt weten over acupunctuur of over onze acupunctuurbehandelingen.