Wat is Chi Nei Tsang

Chi Nei Tsang is een zeer oude vorm van diepe buikmassage uit Taoïstisch China en wordt tegenwoordig door Mantak Chia onderwezen en wereldwijd uitgedragen vanuit Thailand. Deze vorm van heling is onderdeel van het Universal Healing Tao systeem.

Het centrum van ons lichaam bevindt zich rond de navel, waar wij volgens de Taoïsten na onze geboorte worden gevoed met energie, onze Qi. In onze buikorganen worden naast voedsel ook emoties en gedachten verteerd. Ieder buikorgaan heeft zijn eigen emotionele functie. Vanuit de buikorganen stroomt het bloed via de bloedvaten, spieren, pezen etc, door de rest van het lichaam. Wanneer onze organen zoals stress en emoties niet kunnen verwerken stagneert de energiestroom: fysieke en mentale klachten zijn daar een gevolg van. De behandeling vindt plaats direct aan de bron van de energie en heeft daarom een zeer diepe en intense werking.

Met simpele, verkennende oefeningen en meditaties uit de Healing Tao kun je zelf de Chi Nei Tsang massage ondersteunen en je eigen welzijn verbeteren.

Neem contact met ons op

Als u meer wilt weten over Chi Nei Tsang.